2025/4/Saturday |

1404/1/30 15:57

SHAKHES EXCHANGE

با مجوز رسمی از بانک مرکزی

شرکت تضامنی پیام سلیمانی و شریک



اخبار

1399/5/6 9:47 بیت کوین کد خبر : 7142
از بیت کوین چه میدانید ؟

بیت کوین در واقع، شکلی از پول دیجیتال است که در نتیجه محاسبات ریاضی پیچیده‌ای ایجاد می‌شود. نگهداری اطلاعات تراکنش‌های بیت کوین، به وسیله فناوری بلاک چین امکان‌پذیر شده است. بیت کوین، هیچ پشتوانه‌ای مانند طلا یا کالای قابل مبادله ندارد و از ارزشی مبتنی بر اعتماد مردمی برخوردار است. فراموش نکنید که ارز‌های رایج نیز در واقع پشتوانه‌ای ندارند و به صورت قراردادی معامله می‌شوند. مزایای ویژه بیت کوین بیت کوین بدون مدیریت هیچ حکومت یا نظام اقتصادی، در سراسر جهان قابل استفاده است. از آن جایی که تمام تراکنش‌های بیت کوین در بلاک چین انجام می‌شوند، می‌توان گفت که معاملات این رمز ارز در لایه‌های امنیتی پیچیده‌ای انجام گرفته و غیر قابل جعل هستند. شبکه غیر متمرکز بیت کوین که تراکنش‌ها را در شفافیت کامل و سرعت بالا صورت می‌دهد، توجه افراد زیادی را به سوی این صنعت معطوف کرده است. سرمایه‌گذاران زیادی بر این باور هستند که بیت کوین می‌تواند مقصد مناسبی برای دارایی آن‌ها باشد؛ چرا که می‌توانند بدون پرداخت مالیات یا هزینه اضافی، دارایی خود را افزایش دهند.
1399/3/27 14:31 روزانه ۸۵۰هزار نفر در بورس سهام خرید و فروش می‌کنند کد خبر : 7139
مدیرعامل شرکت بورس تهران گفت: در ابتدای سال گذشته روزانه ۱۵۰هزار معامله‌گر اقدام به دادوستد سهام می‌کردند و این آمار این روزها به عدد ۸۵۰هزار سرمایه‌گذار رسیده است

علی صحرایی گفت: بازار سرمایه از اواخر سال گذشته تغییر جهت داده و مورد توجه اقشار مختلف جامعه قرار گرفته است. مدیرعامل شرکت بورس تهران افزود: این تغییر جهت در شرایطی اتفاق افتاده است که در ابتدای سال گذشته روزانه 150 هزار معامله‌گر اقدام به دادوستد سهام می‌کردند و این آمار این روزها به عدد 850 هزار سرمایه‌گذار رسیده است. وی ادامه داد: متناسب با این رشد و توسعه، جمعیت 46 میلیونی دارندگان سهام عدالت نیز حتما در آینده نزدیک به معاملات بازار سهام ورود می‌کنند و برخی از آنها نیز در این بازار ماندگار می‌شوند. از این رو لازم است متناسب با افزایش شمار معامله‌گران سرویس‌های متنوعی به آنها ارائه شود؛ که اقدام کارگزاری فارابی در راه‌اندازی نخستین مرکز پاسخگویی 24 ساعته در کشور در این زمینه هوشمندانه است. مدیرعامل شرکت بورس اذعان داشت: یکی از کمبودهای کنونی در بازار سرمایه، فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی از مجاری رسمی است و با راه‌اندازی سرویس‌های تماس می‌توان علاوه بر پاسخ‌گویی به سؤالات و رفع اشکالات، اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی مناسبی از روند معاملات بازار سرمایه به مخاطبان ارائه داد و سواد مالی جامعه را ارتقا بخشید.
1399/3/19 9:39 میزان ارز قابل حمل در کشور اعلام شد کد خبر : 7137
«دستورالعمل اجرایی مربوط به تعیین میزان ارز قابل حمل، نگهداری و مبادله در داخل کشور» به موجب بخشنامه شماره ۹۹.۶۴۴۴۵ مورخ ۱۳۹۹.۳.۱۱ به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.

بر اساس دستورالعمل اجرایی مزبور، حمل و نگهداری ارز (اسکناس) توسط اشخاص حداکثر تا سقف مبلغ 10.000 یورو یا معادل آن به سایر ارزها بلامانع بوده و حمل و نگهداری ارز (اسکناس) برای مبالغ بیشتر از 10.000 یورو یا معادل آن به سایر ارزها توسط اشخاص، صرفاً در صورت داشتن یکی از مدارک شامل: سند موسسه اعتباری، رسید سنا و اظهارنامه گمرکی مجاز خواهد بود. ضمناً سند موسسه اعتباری و رسید سنا، حداکثر 6 ماه از تاریخ صدور دارای اعتبار می‌باشد و قبل از انقضای مهلت مذکور، دارندگان سند موسسه اعتباری و رسید سنا مکلفند به یکی از این روش‌ها شامل: واریز ارز مربوطه به حساب ارزی نزد یکی از موسسات اعتباری، فروش ارز به یکی از موسسات اعتباری به نرخ بازار (مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز ETS) و یا فروش به صرافی با درج در سامانه سنا اقدام کنند. در این ارتباط اسناد مذکور پس از گذشت مهلت زمانی منظور شده (6 ماه)، فاقد اعتبار بوده و مشمول قوانین و مقررات مربوطه خواهد شد. همچنین برای مساعدت با اشخاصی که قبلاً ارز خود را از طریق صرافی‌های مجاز یا بانک‌ها و موسسات اعتباری تهیه کرده‌اند، لیکن مهلت زمانی سند بانک و موسسه اعتباری یا رسید سنا آن‌ها بیش از شش ماه گذشته باشد، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل (11 خرداد ماه 1399)، سه ماه مهلت داده شده تا نسبت به تعیین تکلیف ارز خود در قالب یکی از روش‌های فوق اقدام نمایند. نکته حائز اهمیت اینکه چنانچه مشخص شود که منشاء ارزهای موضوع دستورالعمل ابلاغی، حاصل از پولشویی و تأمین مالی تروریسم ‌باشد،‌ برابر قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم عمل خواهد شد. ضمناً به بانک های عامل و صرافی ها تأکید گردیده، اطلاع رسانی لازم در این خصوص را به مشتریان خود انجام دهند.
1399/2/25 10:37 پول های عجیب غریب کد خبر : 6135
1399/2/22 10:20 مبادله لیر در سه بانک خارجی فعال در ترکیه ممنوع شد کد خبر : 6134
رگولاتور بانکی ترکیه بانک‌های این کشور را از داد و ستد با سه بانک خارجی فعال در ترکیه منع و علت این تصمیم را عدم اجرای الزامات این سه بانک در قبال لیر عنوان کرد

پس از اینکه رسانه‌های داخلی ترکیه چند موسسه مالی مجهول مستقر در لندن را به اتخاذ مواضع سودجویانه در قبال لیر متهم کردند، رگولاتور ترکیه ممنوعیت داد و ستد با سیتی بانک نیویورک، بی‌ان‌پی پاریبا فرانسه و یوبی‌اس سوئیس را صادر کرد. لیر ترکیه روز پنجشنبه برابر دلار با ریزشی بی‌سابقه تضعیف شد اما بدنبال اطلاعیه رگولاتور این کشور، کمکی از افت ارزش خود را جبران کرد. در حال حاضر هر دلار با ۷.۱۱ لیر دست به دست می شود. رگولاتور بانکی ترکیه به تازگی و در تلاشی آشکار برای سخت‌تر کردن پیش بینی افت ارزش لیر، میزان ارزی را که بانک‌های ترکیه قادرند در اختیار سرمایه گذاران و بانک‌های خارجی قرار دهند، محدود کرد. این نهاد علاوه بر این، تعریف دستکاری تجاری را در بازارهای مالی توسعه داد و بر اساس تعریف جدید، معاملاتی که «قیمت‌های گمراه کننده» به وجود آورده و یا قیمت دارایی‌ها را در سطوح «غیرعادی و مصنوعی» نگه دارند، غیرمجاز بوده و تخطی از قانون تلقی خواهند شد.
1398/12/3 10:25 سوئد آزمایش اولین «ارز دیجیتال ملی» جهان را آغاز کرد کد خبر : 6129
بانک مرکزی سوئد، ریسک‌بانک، اعلام کرد برنامه صدور آزمایشی ارز دیجیتال خود، کرون الکترونیکی یا ای-کرون، را آغاز کرده است. این ارز بر پایه تکنولوژی دی‌ال‌تی ارزهای مجازی کار خواهد کرد.

بانک مرکزی سوئد، ریسک‌بانک، اعلام کرد برنامه صدور آزمایشی ارز دیجیتال خود، کرون الکترونیکی یا ای-کرون، را آغاز کرده است. این ارز بر پایه تکنولوژی دی‌ال‌تی ارزهای مجازی کار خواهد کرد. ریسک‌بانک در بیانیه خود در این رابطه گفت: هدف این پروژه نمایش این است که ای-کرون چگونه می‌تواند مورد استفاده عموم قرار بگیرد. در این بیانیه آمده است: کرون دیجیتال باید ساده و کاربرپسند بوده و همچنین بتواند دارای ملزومات لازم برای عملکرد و امنیت باشد. کرون دیجیتال که پروژه آن توسط شرکت ایرلندی خدمات تخصصی به نام اکسنچر آغاز شده است، اجرای اولیه و پایلوت خود را تا فوریه ۲۰۲۱ به اتمام خواهد رساند.
1398/11/26 15:13 ایران جزو هفت تولیدکننده برتر طلا و جواهر دنیا کد خبر : 6128
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران را جزو هفت کشور برتر تولیدکننده طلا و جواهر در دنیا دانست و گفت: در زمینه صادرات تولیدات این صنعت، دچار ضعف جدی هستیم

بهمن حسین‌زاده، با بیان اینکه ایران، جزو هفت کشور برتر طلا و جواهرسازی در جهان محسوب می‌شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران در مسابقات المپیاد جهانی ساخت طلا و جواهرسازی کشور انگلستان، توانسته در سال ۲۰۱۱ میلادی رتبه پنجم، در المپیادجهانی کانادا سال ۲۰۰۹ میلادی دیپلم افتخار و رتبه هفتم، در سال ۲۰۱۳ میلادی و در آلمان رتبه دوم و همزمان مدال نقره و در سال ۲۰۱۵ میلادی در برزیل، دیپلم افتخار و رتبه پنجم را کسب کند که این افتخاری بزرگ برای کشور به شمار می‌رود. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بر این اساس، ایران در زمینه ساخت طلا و جواهرسازی در وضعیت مطلوبی در جهان قرار داریم؛ اما در زمینه صادرات محصولات این صنعت به خصوص در رشته جواهرسازی و تولید انبوه آن، دچار ضعف جدی است. مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: حضور ایران در بازارهای جهانی مستلزم معرفی توانمندی‌های این صنعت است که بر این اساس برگزاری و حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی می‌تواند تأثیر به سزایی در رشد صادرات این حوزه داشته باشد. همچنین اسفندیار سیفی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران نیز با بیان اینکه علیرغم تحریم‌ها، دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی طلا و جواهر، نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است، گفت: ۱۲۵ شرکت ایرانی و ۵ شرکت خارجی از کشورهای ترکیه، ایتالیا، آلمان، انگلیس و ژاپن در این رویداد حضور دارند که ۹۰ شرکت از آنها، تولیدکننده طلا و جواهر ایرانی هستند. وی خاطرنشان کرد: در دنیا ۷ کشور ایتالیا، ترکیه، هند، کره جنوبی، هنگ کنگ، تایلند و ایران جزو تولیدکنندگان برتر طلا و جواهر هستند و ایران می کوشد با افزایش میزان صادرات خود در این زمینه در میان این کشورها به رتبه برتری دست یابد.
1398/11/14 9:45 فــرانــــک کد خبر : 6127
اطلاعاتی از واحد پول کشور سوئیس_فرانک_

💸 به گزارش فرانک کانورتر، سوئیس همواره یکی از اصلی ترین قطب های بانکی و مالی دنیا بوده و همین مساله باعث تبدیل شدن واحد پول آن یعنی فرانک به یکی از امن ترین ارزهای جهانی شده است. در ادامه با حقایقی جالب درباره فرانک آشنا می‌شوید: ۱- اسکناس ۱۰۰۰ فرانکی یکی از با ارزش ترین اسکناس های جهان است. به صورت کلی بانک مرکزی سوئیس اقدام به چاپ اسکناس های ۱۰فرانک، ۲۰فرانک، ۵۰فرانک، ۱۰۰ فرانک، ۲۰۰فرانک و ۱۰۰۰ فرانک و ضرب سکه های ۱،۲،۵ فرانکی و ۲۰، ۱۰ و ۵ سنتی می‌کند. ۲- سوئیس تا قرن ۱۹ دارای چندین واحد پولی مختلف بود اما از سال ۱۸۵۰ مقرر شد تا واحد پولی سوئیس تنها بر حسب یک واحد باشد. نخستین اسکناس فرانک در سال ۱۹۰۷ وارد چرخه پولی شد. ۳- تا دهه ۱۹۳۰ نقره پشتوانه فرانک بود اما پس از آن طلا جایگزین نقره شد. ۴- فرانک واحد پول سوئیس است اما توسط کشور لیختن اشتاین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. با وجود نپیوستن سوئیس به اتحادیه اروپا و منطقه یورو، معمولا در سوئیس قیمت ها هم بر حسب فرانک و هم بر حسب یورو ارائه می‌شوند. ۵- اسکناس های فرانک سری جدید دارای دست کم ۱۵ مشخصه امنیتی هستند که کار جعل ان ها را بسیار دشوار می‌کند. ۶- اسکناس های ۲۰فرانکی جدید دارای قابلیت شست‌وشو هستند بدون اینکه رنگ آن ها عوض شود! ۷- اسکناس های سری جدید دارای اندازه کوچک ترین از اسکناس های قبلی هستند و به همین دلیل دستگاه های خودپرداز بانکی در سوئیس تغییر یافتند. ۸- رنگ های مورد استفاده در اسکناس های فرانک از سال ۱۹۱۰ تاکنون تغییر نکرده‌اند که در بین اسکناس های جهان یک رکورد محسوب می‌شود.
1398/11/7 13:25 سرگذشت دلار کد خبر : 6126
ریز اطلاعاتی از دلار

پیش از انقلاب استقلال ایالت متحده، پول انگلستان )لیره( در ۱۳ مهاجر نشین انگلیسی آمریکای شمالی رایج بود. در جریان انقلاب، آمریکائیان سکه نقره ای اسپانیا به نام » دلار « را که در مکزیک اسپانیا رایج بود وسیله داد و ستد قرار داده بودند و به همین دلیل نام پول ملی خود را »دلار« گذاشتند . ) اس با خط عمودی $( که علامت بین المللی دالر است نیز از اسپانیایی ها اقتباس شده که پول خود را با عالمت ) پی ( مشخص می کردند و این عالمت در آمریکای شمالی به تدریج و در جریان نوشتن به شکل »$« درآمد. نام پول ملی چند کشور دیگر از جمله کانادا،استرالیا و هنگ کنگ نیز »دلار« است که ارزش برابری متفاوت دارند و چند کشور از جمله اکوادور، السالوادور و پاناما همان دلار آمریکا را به جای پول ملی خود بکار می برند. بعضی اوقات آمریکایی ها در محاوره، به جای لفظ دلار، واژه ) باک ( را استفاده می کنند. دالر آمریکا برخالف اسکناس سایر کشورها دارای یک اندازه و یک رنگ است که در خارج از آمریکا به »پشت سبز« معروف است. از سال ۲۰۰۵ رنگ اسکناس های ده دلاری آمریکا اندکی تغییر کرده است که احتمال، هدف جلوگیری از جعل آن بوده است . در حال حاضر واحد پول ایالت متحده آمریکا دلار میباشد و پولهای غیر مسکوک آن در اسکناسهای ۱ ، ۲ ، ۵ ، ۱۰ ، ۲۰ ، ۵۰ و ۱۰۰ دلاری به مرحله چاپ میرسد، البته اسکناس های با ارزش پولی بیشتر نیز در گذشته در این مجموعه قرار میگرفتند.اسکناس های درشت ایالت متحده آمریکا در دولت های نخستین این کشور کاربرد داشتند. اسکناس های با ارزش پولی 500 ، 1000 ، 5000 ، 10,000 و 10,000 دلاری گروه اسکناس های درشت ایالت متحده آمریکا را تشکیل میدهند . اسکناس ۱۰۰۰۰۰ دلاری در نوع گلد سرتیفیکیت در سال ۱۹۳۴ عرضه شد که هرگز در دسترس عموم قرار نگرفت.این اسکناس ها قبل از ابداع سیستم انتقالات الکترونیکی پول به منظور آسان تر کردن انتقالات بانکی بین بانکهای فدرال رزرو امریکا ) فقط دوازده بانک( به عنوان پشتوانه طلا مورد استفاده قرار گرفت و در سال ۲۰۱۰ میلادی ارزشی بالغ بر ۱۶۰۰۰۰۰ دلار دارد.یک قطعه از این اسکناس جهت نمایش عموم در موزه اسمیتسونین که مربوط به رخدادهای تاریخی ایالت متحده آمریکا میباشد، نگهداری میشود. حق مالکیت خصوصی اسکناس 100,000 دلاری در آمریکا ممنوع میباشد و تا به حال گزارشی مبنی بر نگهداری و مالکیت خصوصی این اسکناس مخابره نشده است .
1398/11/1 14:27 معافیت تراکنش‌های زیر ۱۰۰ هزار تومان از دریافت رمز پویا کد خبر : 5125
بانک مرکزی اعلام کرد: بانک‌ها می‌توانند تراکنش‌های بدون حضور کارت بانکی را تا سقف یک میلیون ریال در هر ۲۴ ساعت از الزام استفاده از رمز دوم پویا معاف کنند.

به گزارش روز سه شنبه بانک مرکزی، با توجه به درخواست کسب و کارها، ذینفعان حوزه خرید بدون حضور کارت و همچنین درخواست اپراتورها جهت خرید از طریق کدهای دستوری USSD، بانک‌ها می‌توانند تراکنش‌های فوق تا سقف یک میلیون ریال در هر ۲۴ ساعت را از الزام استفاده از رمز دوم پویا معاف کنند. همچنین از هفته دوم بهمن‌ماه، ارایه خدمات پرداخت غیرحضوری با رمز دوم ایستا طی چند روز در بانک‌های مختلف متوقف می‌شود. هموطنان در صورت وجود هر گونه سوال یا ابهام در خصوص فعال‌سازی یا استفاده از رمزهای پویای کارت‌های بانکی با شماره تلفن‌های مرکز ارتباط‌ با مشتریان بانک خود تماس بگیرند. مرکز تماس کاشف با شماره ٩١٠٠٩٩٦٠ به صورت شبانه‌روزی آماده پاسخ‌گویی به سوالات و دریافت پیشنهادات و انتقادات در خصوص نحوه خدمت‌رسانی بانک‌ها و موسسات اعتباری است. بانک مرکزی با یادآوری اینکه دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک امکان‌پذیر است، اعلام کرد: مشتریان بانکی که تاییدیه شماره تلفن همراه خود را به بانک خود اعلام کرده‌اند با فشردن دکمه دریافت رمز دوم پویا در درگاه‌های پرداخت، رمز خود را از طریق پیامک دریافت می‌کنند. معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در این باره گفته است: از هشتم بهمن به تدریج رمز دوم ایستای بانک‌های مختلف غیر فعال می‌شود.
1398/10/29 11:10 معاملات «عملیات بازار باز» بین بانکی در فرابورس آغاز شد کد خبر : 5124
معاون بازار فرابورس از آغاز عملیات بازار باز برای نخستین بار در بازار سرمایه کشور از دیروز خبر داد و گفت: معامله ۱۰ هزار برگه اسناد خزانه اسلامی در این بازار بین بانک مرکزی و یکی از بانک‌های دارای مجوز به منظور تامین کمبود نقدینگی این بانک انجام شد.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی فرابورس ایران، «افسانه اروجی»مهم‌ترین اهداف بانک مرکزی را اجرای سیاست‌های پولی بازار محور عنوان کرد و افزود: بانک مرکزی در راستای اعمال سیاست‌های خود، اگر قصد تزریق پول در اقتصاد را داشته باشد اقدام به خرید اوراق مالی اسلامی و اگر بخواهد پول را جمع‌آوری کند، اقدام به فروش این اوراق در سطح بانک‌ها می‌کند. معاون بازار فرابورس در مورد سازوکار عملیات بازار باز توضیح داد: هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به بانک مرکزی مجوز معامله‌گری مستقل در عملیات بازار باز داده است که این عملیات از طریق اوراق قابل معامله و درج شده در فرابورس ایران و در بخش اوراق مالی اسلامی که دولت منتشر می‌کند، انجام می‌شود. وی با اشاره به اینکه بانک‌ها نیز به منظور تامین کسری یا مصرف مازاد وجوه خود از این اوراق استفاده می‌کنند و به نسبتی که برای ایجاد توازن در نقدینگی پایان روز خود احتیاج دارند از این بازار استفاده خواهند کرد، گفت: مشتریان معامله‌گر، شامل تمامی بانک‌های دارای مجوز از بانک مرکزی هستند. به گفته اروجی در جریان عملیات بازار باز، بانک‌ها سفارش‌هایشان را به معامله‌گر مستقل بانک مرکزی ارائه می‌کنند که در گام بعدی، معامله‌گر مستقل، این سفارش‌ها را وارد سامانه می‌کند و معامله انجام می‌شود. وی در مورد فرایند جابه‌جایی اوراق و تسویه معاملات توضیح داد: برای تسویه، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، جابه‌جایی اوراق را بین بانک‌ها انجام می‌دهد و برای انتقال پولی که ناشی از خریدوفروش این اوراق است، اطلاعات معامله را به سامانه ساتنای بانک مرکزی ارسال می‌کند که در همان روزِ انجام معامله، پول میان خریدار و فروشنده از طریق ساتنا جابه‌جا می‌شود. شایان ذکر است که طبق بند ۲ قسمت م تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ به دولت اجازه داده شده است تا در صورت اجرای عملیات بازار باز و وثیقه‌گذاری اوراق مالی اسلامی دولتی از بانک‌ها توسط بانک مرکزی، بخشی از بدهی‌های قطعی و حسابرسی شده خود به بانک‌ها را تا سقف ۲۰۰ هزار میلیارد ریال بهادارسازی کند که معاملات این اوراق به عنوان دارایی بانک‌ها در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران انجام خواهد شد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز امروز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: امروز برای اولین بار، معامله اوراق بدهی دولتی در چارچوب عملیات بازار باز و در قالب خرید قطعی اوراق مزبور انجام شد. دراین اطلاعیه آمده است: این اقدام پس از آن صورت گرفت که رئیس جمهوری در پنجاه و نهمین مجمع عمومی بانک مرکزی که روز پنج‌شنبه 26 دی ماه برگزار شد، از آغاز عملیات بازار باز در بانک مرکزی رونمایی کرد. همچنین این بانک در نظر دارد روز چهارشنبه دوم بهمن ماه بطور مجدد اقدام به خرید قطعی اوراق بدهی دولتی از بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی در چارچوب عملیات بازار باز نماید. در همین راستا تمامی سازوکارها و شرایط مربوط به خرید قطعی مزبور برای کلیه بانک‌های عضو بازار بین‌بانکی ارسال شده است و این بانک‌ها تا ساعت 10 صبح روز سه شنبه مورخ یکم بهمن مهلت دارند تا بر اساس نیازهای نقدینگی کوتاه‌مدت خود، پیشنهادات فروش خود را به بانک مرکزی ارسال کنند. هدف بانک‌ مرکزی از معرفی عملیات بازار باز، نوسازی چارچوب سیاست‌گذاری پولی با به‌ کارگیری ابزارهای غیرمستقیم پولی است. عملیات بازار باز به همراه استفاده از دامنه نرخ سود (اعطای تسهیلات به بانک ها در قبال اخذ وثیقه و سپرده‌پذیری از بانک ها) به بانک مرکزی اجازه می‌دهد مدیریت موثرتری بر نرخ سود بانکی و تخصیص بهینه نقدینگی در بازار بین بانکی ریالی داشته باشد؛ تا از مسیر آن، کانال‌های سازوکار اشاعه پولی- بویژه کانال نرخ سود- تقویت شود. امید است با اجرای تدریجی و هدفمند چارچوب جدید سیاست‌گذاری پولی و همچنین رعایت الزامات آن، در افق زمانی یک‌ساله، شاهد کنترل انتظارات تورمی و ثبات قیمت‌ها بوده و زمینه کمک به رشد اقتصادی در کشور فراهم شود.