2025/7/Tuesday |

1404/4/10 16:58

SHAKHES EXCHANGE

با مجوز رسمی از بانک مرکزی

شرکت تضامنی پیام سلیمانی و شریک



اخبار

1399/10/1 10:23 تست انسانی واکسن ایرانی کرونا با ۵۶ نفر از اواخر هفته آغاز می شود کد خبر : 10228
حامد حسینی، مدیر تیم نظارت بر آزمایش انسانی واکسن کرونا تولید ایران:

راحل مطالعات حیوانی واکسن کرونا به پایان رسیده است و مرحله انسانی که حجم نمونه ۵۶ نفر را دارد از اواخر این هفته آغاز می شود برای ۵۶ نفر اول دو بار واکسن در دو دوز تزریق می شود و برای ۲۸ روز تمامی علائم آنها از ساده ترین واکنش ها نظیر قرمزی و درد محل تزریق تا حالاتی مانند تب و مسائل پیچیده ای نظیر میزان ترشح آنتی بادی و ایمنی سلولار افراد مورد بررسی قرار خواهد گرفت. مطالعه مرحله یک در واقع این طور نیست که ۲۸ روز بعد از اولین تزریق خاتمه یابد بلکه بعد از ۲۸ روز ما وارد مرحله دو می شویم اما این افراد به مدت یک سال مورد ارزیابی قرار می گیرند و پیگیری ها به صورت مرتب ادامه دارد تا چنانچه عوارض بلند مدت احتمالی وجود داشته باشد بتوانیم کشف کنیم. برخی رسانه ها اعلام کرده بودند که کارآزمایی بالینی واکسن کرونا از امروز آغاز می شود که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) این مطلب را رد کرد و گفت همه مقدمات برای این کار تا اواخر هفته فراهم خواهد بود
1399/9/30 16:15 پرستار کد خبر : 10226
1399/9/26 11:47 بیانیه بانک مرکزی کد خبر : 10225
دسته چک های جدید از یک ماه اینده توزیع می شود.

بانک مرکزی تاکید کرد دسته چک های فعلی در دست مردم به روال سابق کارسازی شده و نیازمند ثبت در سامانه صیاد نیست و اجرای قانون جدید چک به صورت تدریجی خواهد بود . دسته چک هایی که از تاریخ 1399.10.20 به مشتریان تحویل داده می شود ، دارای تاریخ اعتبار هستند . به این معنی که اشخاص تا تاریخ معینی مجاز هستند که از دسته‌چک خود استفاده کرده و چک صادر کنند و بعد از تاریخ اعتبار که روی تمام برگه‌های دسته‌چک نیز با عبارت «صدور این برگه‌ چک حداکثر تا مورخ ‏-‏-‏-‏-‏-‏-‏-‏- مجاز است» مشخص می‌شود، دسته‌چک قابل استفاده نخواهد بود و باید با مراجعه به بانک تعویض شود؛ لذا صدور چک پس از تاریخ اعتبار آن ممکن نیست و این مهم از طریق سامانه صیاد کنترل خواهد شد
1399/8/26 10:21 از حفظ و نگهداری عابر بانک چه میدانید؟ کد خبر : 10222
اگرعابربانک دارید این متن را جدی بگیرید:

1_ درحفظ و نگهداری کارت‌های اعتباری دقت لازم را به عمل آورید. 2_ از نگهداری رمز عبور در کنار کارت خودداری کنید. 3_ کارت و رمز عبور خود را برای دریافت پول در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید. 4_ در هنگام برداشت وجه مواظب باشید کسی رمز شما را نبیند. 5_ برگ رسیدی که از دستگاه خودپرداز دریافت می‌شود، در محل‌ رها نکنید و در صورت نیاز نداشتن آن را دور بیندازید. 6_ موجودی حساب‌های بانکی مخصوصاً حساب‌های عابربانک را در فاصله‌های زمانی مناسب چک کنید. 7_ از ارائه اطلاعات مالی و بانکی خود از قبیل شماره حساب، شماره کارت‌های اعتباری و اعلام رمز آنها و... به سایت‌های متفرقه و مشکوک خودداری کنید و از عملکرد اینترنتی و قانونی بانک‌ها و سایر مراکز دولتی و رسمی اطمینان حاصل کنید. 8_ هر چند وقت یکبار نسبت به تغییر کلمه عبور کارت‌های عابر بانک اقدام کنید. 9_ از کارت بانکی خود کاملا حفاظت کرده و اگر آن را لازم ندارید، حتما با اطلاع بانک آن را باطل کنید آن را رها نکنید و اگر رها کردید، رمز آن را به هیچ صورت فاش نکنید. مسئولیت هر نوع استفاده خلاف از کارت بانکی به عهده کسی است که کارت به نامش صادر شده است. 10_ در فروشگاه‌هایی که امکان خرید با استفاده از کارت خودپرداز وجود دارد، از دادن رمز کارت به فروشنده خودداری کنید.
1399/8/24 11:6 از روپیه سری‌لانکا چه می‌دانید؟ کد خبر : 10221
یکای پول کشور سری‌لانکا روپیه با کد LKR است.

هر روپیهٔ سری‌لانکا به‌طور رسمی به ۱۰۰ سنت سری‌لانکا تقسیم می‌شود. طبع و نشر این یکای پول تحت نظر بانک مرکزی سری‌لانکا صورت می‌گیرد. اسکناس: Rs.20, Rs.50, Rs.100, Rs.500, Rs.1000, Rs.5000 استفاده به ندرت: Rs.10, Rs.200, Rs.2000 سکه: Rs.1, Rs.2, Rs.5, Rs.10 هر یک دلار آمریکا معادل 184.74 روپیه سریلانکا است. سری‌لانکا (به انگلیسی: Sri Lanka) با نام رسمی جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سری‌لانکا جزیره‌ای است واقع در جنوب آسیا، اقیانوس هند و جنوب کشور هند. نام قدیمی آن سیلان (به فارسی قدیم سَراَندیب یا سراندیب) بود. پایتخت سیاسی آن سری جایاواردنپورا کوته و پایتخت تجاری آن شهر کلمبو است. پیش از سال ۱۹۷۲ به این کشور سیلان می‌گفتند. مردم سریلانکا به زبان سینهالا (Sinhala)، تامیل و در برخی مواقع انگلیسی صحبت می‌کنند.
1399/7/14 14:38 صدور هرگونه چک در وجه حامل از ۲۱ آذر امسال ممنوع می‌شود کد خبر : 9213
بخش مهمی از قانون جدید چک در سیستم بانکی، از سال ۱۳۹۹ اجرایی می‌شود و طبق مصوبه، صدور چک در وجه حامل و پشت‌نویسی را ممنوع می‌کند.

قانون جدید چک در سال ۱۳۹۷ تصویب و جزئیات آن در روزنامه‌ی رسمی پنجم آذر همان سال منتشر شد. بخش مهمی از قانون مذکور، به شرایط صدور چک اختصاص دارد که تغییری اساسی در ساختار مرسوم صدور چک ایجاد می‌کند. خبرگزاری مهر در مصاحبه با یاسر مرادی، کارشناس حقوق بانکی، اجراییه‌ی جدید را بررسی کرده است که در مهم‌ترین بخش آن، صدور هرگونه چک در وجه حامل و پشت‌نویسی چک از ۲۱ آذر ۱۳۹۹ ممنوع می‌شود. ممنوعیت صدور چک حامل در تبصره‌ی یک ماده‌ی ۲۱ مکرر قانون چک ذکر شده است که تاریخ اجرا را ۲۱ آذر ۱۳۹۹ ذکر می‌کند. از آن زمان، تمامی چک‌های صادره باید صرفا در سامانه‌ی چکاوک و طبق مبلغ و تاریخ مندرج در سامانه در وجه دارنده‌ی نهایی تسویه شوند. درنتیجه‌ی همین بخش از قانون، صدور چک در وجه حامل از آن زمان ممکن نخواهد بود و باید مشخصات دریافت‌کننده‌ی وجه به‌روشنی در سند چک ثبت شود. با اجرای قانون جدید چک از ۲۱ آذر سال جاری، فرد صادرکننده پیش از صدور فیزیکی چک و نوشتن جزئیات صدور، ابتدا باید مشخصات گیرنده و وجه چک را در سامانه‌ی چکاوک وارد کند. در همان مرحله، سامانه به فرد صادرکننده امکان داشتن یا نداشتن صدور چک با مشخصات مدنظر را اطلاع می‌دهد. افراد می‌توانند در سامانه‌ی چکاوک اطلاعات دیگر خود همچون تعداد چک برگشتی و حداکثر سقف مجاز صدور چک را نیز مشاهده کنند. قانون جدید انتقال سند چک به افراد دیگر را نیز منوط به واردکردن اطلاعات در سامانه‌ی چکاوک می‌کند؛ درنتیجه اگر فرد دریافت‌کننده‌ی چک، قصد انتقال آن به فرد دیگر را داشته باشد، تنها پشت‌نویسی و ظهرنویسی چک کافی نخواهد بود و باید شخص ذی‌نفع قبلا اطلاعات دریافت‌کننده‌ی جدید را در سامانه وارد کرده باشد. برای اجرایی‌شدن قانون جدید چک، سامانه‌‌های صیاد و چکاوک از بانک مرکزی به‌عنوان زیرساخت اصلی به‌کار گرفته می‌شوند. بانک مرکزی موظف است تا زمان مشخص‌شده، امکانات لازم را برای اجرای قانون جدید توسعه دهد. سیستم بانکی از تاریخ مذکور، برای هرگونه تسویه‌ی وجه چک سامانه‌‌‌های صیاد و چکاوک را ملاک قرار می‌دهد.
1399/7/14 14:31 تفاوت های سفته با برات کد خبر : 9212
تفاوت های سفته با برات بدین شرح ارائه می گردد:

1_ در برات معمولا سه نفر شرکت دارند: محیل( برات کش) محال له( دارنده برات) محال علیه( پرداخت کننده وجه برات) ولی در سفته تنها دو نفر شرکت دارند: متعهد متعهد له 2_ موضوع قبولی در سفته وجود ندارد زیرا حواله بر عهده شخص دیگری نیست که احتیاج به قبولی وی باشد. 3_ در برات مکان و چگونگی پرداخت وجه شرط اصلی است. هرگاه گیرنده وجه برات، مطالبه یا اعتراض نماید آثاری بر آن مترتب است. ولی در سفته که بدهکار آن را امضاء می کند وجود محل اهمیتی نخواهد داشت. به این معنا که در موعد مقرر باید سفته پرداخت شود. 4_ در برات قید اسم محتال ( طلبکار) الزامی است. زیرا از شرائط اساسی برات اینست که اسم شخصی که برات در وجه یا حواله کرد او پرداخت می شود ذکر گردد. ولی در سفته می توان به نام حامل ، بدون ذکر اسم شخص معینی سفته را صادر کرد. 5_ صدور برات یک عمل ذاتا تجاری است ولی صدور سفته در صورتی یک عمل تجاری به شمار می آید که طرفین معامله ، تاجر یا صراف یا بانکدار باشند.